Jedlé plané rostliny

...jsou prostě mou  obživou.

obrazně: lektoruji besedy a workshopy, kde právě jedlé "plevele" hrají důležitou roli

doslovně: trocha nebo i více zeleně z naší přírodní zahrady dá běžnému pokrmu šťávu. Proč si neobohatit dresing nakrájeným ptačincem? Trocha mladých kopřiv, které obrůstají po celý rok, přidá sílu do zapečených bambor, hrst lístků bršlice udělá z omáčky k těstovinám léčivý pokrm...

Nehlásám ortodoxní přístupy různých směrů ve výživě ani nejsme "kytkožrouti". Divoké byliny provázely lidstvo od nepaměti, vždy byly běžnou součásí jídelníčku. Přirozeně a s lehkostí i respektem  - tak vařím s "plevely" doma a takovou inspiraci si předáváme i na workshopech a besedách.


Recepty - Bylinné inspirace zde