Polodivoké trnky ze zahrady "Pavlůvky"

Divoké trnky u lesa na svůj (resp. náš = sklizňový) čas teprve čekají, ale naše polodivoké "trnečky" na zahradě jsou už teď za hvězdu! Můžeme z nich vyrábět klasiku, jako sirup, marmeládu, polotovary na horké nápoje. Na to vše se chystám a fotky a recepty přijdou vzápětí. Jelikož letos je po letech úroda štadrá, je na čase vyzkoušet i různé specialitky. Ve sklenici na fotce tedy nejsou trnečky ve slivovici, jak by se dalo čekat (tím se nikdy nic nezkazí). Nýbrž v soli. Na naložení v soli typu oliv, stejně jako dřínky, by měly být méně zralé. Ale když vás to napadne až teď, tak lepší to zkusit než čekat zase rok i víc. Jdu naložit další sklenici do rumu a zkusím i vinný ocet. O výsledky se podělím. Tady i na kurzech. A vám přeji hodně tvůrčí inspirace a hodně plodů na zahradě i cestách v přírodě.